Exkurze do Prahy

Ve čtvrtek 13. června se vydali žáci devátých ročníků prozkoumat naše hlavní město. Letošní exkurze se zaměřila nejen na znalosti, ale také na praktické dovednosti. Po příjezdu na hlavní nádraží žáci dostali první úkol, koupit si jízdenku na metro. Někteří jeli podzemní dráhou poprvé.

Když jsme se dostali k Pražskému Hradu a vystoupali až k Jelenímu příkopu, byli jsme ohromeni krásnými výhledy. Zde jsme se setkali s paní průvodkyní, která nás provedla Hradem, chrámem svatého Víta, Vladislavským sálem i Zlatou uličkou. Prohlídka byla velmi zajímavá a příjemná, neztráceli jsme se ve jménech, datech, nebo politických situacích, ale formou vyprávění jsme oprášili znalosti ze školních lavic a dali si vše do souvislostí.

Po této prohlídce jsme se přesunuli ke Karlovu mostu. Když jsme se občerstvili a naobědvali, začal odpolední program – „bojovka“.

Žáci se rozdělili na týmy, které za znalosti sbíraly diamanty a mince. Zopakovali jsme si takto i spoustu informací nabytých v dopolední prohlídce. Na Kampě pak týmy plnily úkoly na rychlost i správnost. Po vyhodnocení a sečtení bodů byli vítězové sladce odměněni. Bojovka měla spád a skvěle nás rozehřála a namotivovala.

Poté jsme se pěšky prošli Národní třídou zpět na hlavní nádraží, abychom se domů vraceli po celodenním programu mírně unavení, ale spokojení.

Mgr. Michaela Zimková, Mgr. Lucie Chvatíková