Prázdninový pobyt v Černé Hoře

Žáci ze ZŠ Vyhlídka vyrazili v srpnu na ozdravný pobytový zájezd do Černé Hory.

Procestovali a zároveň měli možnost poznat část Evropy. Přes Slovensko a Maďarsko docestovali do Srbska, kde si první dva dny prohlédli partnerské město Čačak. Byli zde vlídně přivítáni i pohoštěni a na závěr návštěvy byli i obdarováni suvenýry na památku od města Čačak.

V Černé Hoře neboli v Montenegro strávili žáci příjemné chvíle v rekreačním resortu pro mládež v přímořském městě Ulcinj. Setkávali se zde se srbskými vrstevníky, navázali nová přátelství, konverzovali v anglickém jazyce, aktivně se zapojovali do sportovních utkání ve volejbalu, basketbalu a ve fotbale v areálu resortu. Fotbalový tým ZŠ Vyhlídka podával skvělé výsledky během celého pobytu a ve finále zvítězil. Také v areálu Veĺké plaže si naši žáci užívali příjemné chvíle nejen v moři, ale i na pláži, kde byl pro ně připraven pestrý program jako například soutěž v přetahování lanem, míčové hry a soutěž o nejlepší stavby z písku. Stavba z písku Čínský drak našich žáků byla oceněna třetím místem.

Hrdě a se srdcem sportovali, zapojili se do všech aktivit, seznámili se se srbskými vrstevníky a je jisté, že s některými z nich budou nadále v kontaktu.

 Zpestřením pobytu byl i výlet s plavbou po Skadarském jezeře a také výlet do historické části města Ulcinj. Zároveň poznali balkánskou kulturu i kuchyni.

Mgr. Jitka Hermanová