Nejlepší buřtguláš je z „Vyhlídky“

Buřtguláš je oblíbené a chutné jídlo z jednoho hrnce. Tento klasický pokrm pochází ze střední Evropy, ale pro svou aromatickou vůni a vydatnou chuť je oblíbený v mnoha zemích.

O tom, jak umí poměřit své síly ve vaření žáci a žákyně ze ZŠ Vyhlídka, svědčí úspěch v soutěžním klání 10.10.2024 na ISŠ COP ve Valašském Meziříčí. Zde se ve vaření právě buřtguláše utkaly dva soutěžní týmy naší školy spolu z týmy z okolních základních škol.

I přes nepřízeň počasí se vařily desítky litrů buřtguláše, který byl nejen krásně cítit, ale hlavně skvěle chutnal. Účast hodnotících byla obdivuhodná a všichni žáci si to nesmírně užili. Vítězným týmem se stala OZNICKÁ ČTYŘKA ve složení žáků z 9.B: Eliška Mrlinová, Kamila Potěšilová, Radovan Němec, Tomáš Zámrský, která zároveň obdržela Putovní pohár a věcné ceny. Krásné 4. místo získali žáci s týmem KRNAP ze třídy 9.A ve složení: Adéla Urbancová, Karolína Klímová, Natálie Tkadlečková a Antonín Stančík.

Všem reprezentujícím patří velká pochvala a poděkování za kvalitní účast a nám nezbývá než všem popřát dobrou chuť a při příštím vaření „Zdar!“